donderdag 14 maart 2013

VBS de Kameleon: Onze tweede dag!Ongelooflijk maar onze tweede dag zit er ook al weer op.

Na een spannende eerste nachtrust vlogen we direct uit de startblokken. Ja, het was toch even wennen zo samen slapen op één kamer met alle geluiden die een jeugdherberg of een stad teweeg brengen. Maar eigenlijk had dit wel iets leuks en spannends over zich!

We kregen opnieuw 2 gidsen ter onzer beschikking om ons wegwijs te maken in het centrum van Gent. Deze minitoer was van groot belang want zo konden we tips ontvangen om de geheime wachtwoorden van het gravensteen te ontdekken. Adhv morsecode hebben we die uiteindelijk ontcijferd en zijn we, na een frisse lunch in de herberg, binnen gemogen in het kasteel.

Daar aangekomen moesten we ridder Tristan helpen de schat te vinden. Via de stallen, de slaapkamers, de folterkamers, de guillotine en de hoogste toren liepen we naar de schat, ergens verscholen in één van de kelders! Het was ons gelukt!!

Veel tijd om de gouden chocoladeschat op te peuzelen hadden we niet want de tram voerde ons naar de andere kant van het centrum. In het museum van schone kunsten leerden we enkele schilderijen op een andere manier bekijken én mochten we achteraf zelf aan het werk! Onze kunstwerkjes zijn hopelijk binnenkort te bewonderen in jullie living of slaapkamer!

Donderdag = veggiedag. En dat hebben we geweten. Een Oosterse maaltijd stond te dampen in de jeugdherberg. Voor sommigen zag het er niet echt uit, maar we hebben allemaal ons best gedaan en overal van geproefd!

Zo hebben we een beetje energie nog opgedaan om ons kacheltje warm te houden. Want er stond nog één ding op het programma! Met de bootjes op het water!!! Met een dekentje op de knieën en een stoere schipper aan het roer, voeren we langs de vele monumenten, gebouwen en kastelen. Prachtig zo in het donker met al die lichtjes!!

Ik denk dat we tijd te kort zullen hebben vannacht om hier allemaal van te dromen…!

Slaapwel allemaal!!
En tot morgen!!!!!!!!


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
VBS de Kameleon

2 opmerkingen:

Eveline zei

Hey Fenne en klasgenootjes

het zag er weer een toffe dag uit! De boottocht zal prachtig geweest zijn met al die lichtjes.
Nog veel plezier morgen.

Groetjes van mama en van Elise

Peggy zei

Super!!!!!!!
Wou dat ik daar ook was.
Ik kijk al uit naar de verhalen, tot vanavond.

mama van Noah