vrijdag 20 november 2015

Centrumschool Beveren dag 2



DONDERDAG, 19 NOVEMBER 2015

Met een heerlijk ontbijt in onze maag en een lekkere picknick op zak gingen we deze ochtend op pad. Onze oogjes waren nog niet volledig open, maar we hadden er allemaal veel zin in!
De klas van juf Ria vertrok richting MSK (Museum voor Schone Kunsten). Daar leerden we over unieke schilderijen en mochten we zelf onze ‘tableaux vivants’ uitbeelden.
Meester Kamiel en de leerlingen van 4B stapten naar de Sint-Pieters Abdij en werden ondergedompeld in de wereld van ‘pen en perkament’. Er werd veel verteld over de monniken en het schrift. Daarna konden wij zelf proberen schrijven en tekenen, maar niet met stiften en potloden, maar met veer en inkt!
Ons lunchpakket aten we met beide klassen samen op en maakten ons klaar voor de namiddag: opnieuw hetzelfde programma, maar omgekeerd.
Om 16u kwamen we samen aan in het Belfort, daar mochten we de queeste aangaan en de ‘Schat van de Slotenmaker’ proberen te openen. We kregen een volledige bos sleutels, maar slechts 1 paste op de schatkist. Door goed op te letten en de juiste antwoorden te geven, kwamen we erachter welke sleutel we nodig hadden. Onze beloning: een lekker snoepjeJ.
De weergoden waren ons vandaag iets minder goedgezind en in een regenbui stapten we samen terug naar de jeugdherberg. De mensen van jeugdherberg ‘De Draecke’ hadden voor ons een 3-gangen menu bereid: soep, spaghetti en een chocomousse als dessert, mmmmm…

Na het eten toverden we ons allemaal om tot echte jonkvrouwen en ridders. Het was eindelijk tijd voor de Middeleeuwse dans. Wat zag het er mooi uit! Tot slot keken we de film ‘Kruistocht in spijkerbroek’ op groot scherm.
Nu is het tijd om te gaan slapen want morgen komt er nog een drukke dag!

Spijtig genoeg voelde juf Ria zich deze ochtend niet goed en moest ze terug naar huis, wat hebben we haar gemist vandaag. We hebben volwaardige vervanging gekregen van onze directeur Katharina, zij gaat ook morgen met ons op stap.

Tot morgen!
De ridders en jonkvrouwen van het vierde leerjaar


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat jammer voor juf Ria �� Het was alweer een goedgevulde en superleuke dag zo te lezen !
Kus voor Axel van mama, papa, Marie & Emile

Unknown zei

Leuk leuk! Wat zien jullie er allemaal beeldig uit :-). Nog veel plezier vandaag en tot vanavond.
Groetjes
Papa en mamasoesoe v Liana

Unknown zei

Soep, spaghetti en chocomouse... dan zal de mijn gemuld hebben :-) !!!

mama Kitana zei

Zo en drukke en mooi gevulde dag seg. zoveel bijgeleerd en leuke dingen gedaan.
Ocharme voor juf Ria, hopelijk is ze snel beter.

Iedereen zag er super uit voor het leuke feest!! Zo fijn om te zien.

Geniet er vandaag nog van!!
Wat gaan wij blij zijn dat onze prinses terug thuis zal zijn. :-)
Al betwijfel ik of ze al zin heeft want ik denk dat ze veel liever al die leuke dingen wil blijven doen. :-)

Groetjes en dikke knuffel aan Kitana

Tot vanavond lieve ridders en jonkvrouwen

xxx