woensdag 25 november 2015

Sint Hendrik Petegem- Eerst dag


Hallo

De busreis is vlot verlopen, we bereikten het centrum zonder enige vertraging.
Heel enthousiast kwamen we met de kinderen aan in jeugdherberg De Draecke. We zijn meteen te voet vertrokken richting het STAM (stadsmuseum van Gent). Daar kregen we een leerrijke rondleiding over de geschiedenis van Gent, met twee gekke gidsen. Rond 12u was het tijd om te picknicken, dat deden we in een zaaltje van het museum. Achteraf hadden de kinderen nog even tijd om in het zonnetje op het grasplein te spelen.
We hebben onze tocht verder gezet met de tram die ons naar het centrum bracht. Een rondleiding over de kinderrechten startte op het Kinderrechtenplein en eindigde op het stadhuis. Daarna was het (eindelijk) tijd voor de leerlingen om hun kamer te ontdekken! Ze zijn erg enthousiast over de "mooie, propere, moderne en grote" kamers. Sommige kinderen hadden nog wat problemen met het opmaken van de bedden. Maar iedereen is goed geïnstalleerd.
Om 17u30 werden we verwacht in restaurant Gök. Daar aten we een lekkere Turkse pizza met kip, groenten of lam. Om de dag af te sluiten maakten we nog een boottochtje op de Leie.
Doorheen de dag heeft het enkele keren gedruppeld, maar al bij al viel het erg goed mee.
Momenteel zitten enkele leerlingen in pyjama nog een gezelschapsspelletje te spelen. Sommigen zitten wat te praten op hun kamer, anderen liggen al onder de wol. We zorgen ervoor dat we goed uitgerust zijn om er morgen weer tegenaan te gaan!
Slaapwel en tot morgen,

groeten van het vijfde leerjaar!

Foto's van vandaag vind je hier


Geen opmerkingen: