donderdag 26 november 2015

Sint-Hendrik Petegem - DAG 2



Ook onze tweede dag was een topper! Het weer zat alvast mee: af en toe kwam het zonnetje erdoor en geen regen gehad.

Het ontbijt was een succes! Het buffet werd letterlijk geplunderd. Men vroeg ons of er in Deinze wel eten wordt gegeven.


De buikjes waren goed gevuld om aan de eerste activiteit te beginnen: een bezoek aan het Gravensteen. ’s Middags kregen we hoog bezoek, jonkvrouw Carolien kwam ons met een bezoek verblijden. Na de lunch zetten we koers naar de Sint-Pietersabdij (te voet natuurlijk), waar de helft van de groep tot monnik werd omgetoverd. Na een spoedcursus “monnik” werd ook een abt verkozen. De andere helft trok zich terug in het scriptorium, waar ze leerden schrijven met een ganzenveer. In de tuin van de abdij poetsten we onze tanden met salie. Voor de terugkeer lieten we de kinderen kiezen: te voet of met de tram. Ra ra ra, welke groep was het grootst?

Na een “overheerlijke” maaltijd maakten we nog een verfrissende avondwandeling. Vraag de kinderen zeker naar wat ze onthouden hebben van de boeiende verhalen onderweg. Zij zullen u verbazen met woorden als Mammelokker, het gestolen paneel van het Lam Gods…

Toen volgde het hoogtepunt van de dag: pyjama aan, gezelschapsspelen en “chillen” op de kamer.

Groetjes,
het vijfde leerjaar



Foto's van vandaag vind je hieronder:

Sint-Hendrik Dag 2

Geen opmerkingen: