woensdag 25 maart 2009

Sint-rembert: onze eerste dag


Onder een stralende zon kwamen we aan in Gent-Sint-Pieters. Daar namen we meteen tram 4 voor een lange rit naar de jeugdherberg. Links en rechts konden we al heel wat van de stad zien. Gelukkig voor sommigen konden we onze (loodzware) valies achterlaten in de jeugdherberg, en maakten we ons klaar voor een eerste bezoek: het Gravensteen!
We gruwelden bij de vele griezelige verhalen over folteringen en krankzinnige straffen uit de middeleeuwen. Een goedendag, een echte guillotine … En een wel heel eigenaardig toilet!
Tegen dan begon het stilletjes te regenen, maar gelukkig konden we meteen schuilen in de jeugdherberg en daar ons lunchpakket verorberen.
Na de lunch ontdekten we voor de eerste keer onze slaapplek. Cool! Met vier of vijf op de kamer: dat wordt tof! Alleen nog uitmaken wie boven en beneden ligt in de stapelbedden. En wat moeten we aanvangen met die lakens??? Toch niet zelf ons bed opmaken, meneer?
Rond half twee opnieuw de tram op richting moskee. Daar wachtte Mohammed ons op voor een korte uiteenzetting rond de islam. Dat we onze schoenen daarvoor moesten uittrekken vonden we helemaal niet erg. En wat zag Mohammed er sjiek uit in zijn imam-outfit! We luisterden allemaal heel aandachtig, en als beloning mochten we zelf even de handen uit de mouwen steken. Letterlijk dan, want we beschilderden onze handen met een groenachtige smurrie die ook nog eens vreemd rook: henna! En dat blijft er wel drie dagen op!
We proefden ook nog even van tamarindethee uit Soedan. Lekker voor de enen, onsmakelijk voor de anderen. Op de naar de volgende stop: de Sint-Baafskathedraal, waar het Lam Gods hangt.
Daar wachtte meneer Deceuninck van PO ons op voor een rondleiding. Alleen jammer dat we het Lam Gods zelf niet te zien kregen: het zijkapelletje bleek gesloten. Toch maakte de kathedraal een diepe indruk op ons allen.
Even wat verpozen op de Graslei, en daarna richting Vrijdagsmarkt voor de start van een multiculturele wandeling door de stad. Een Chinese supermarkt met onbekende geurtjes, een Turkse groentenboer met lekker fruit, een Turkse bakkerij, leuke kleedjes en een wel heel klein kostuumpje voor een wel heel bijzonder feest… En een heerlijke Turkse pizza als afsluiter. Nu nog wat gezelschapspelletjes spelen in de jeugdherberg, en straks gaan we slapen. Voor velen een welkom einde van de eerste dag! Want morgen weer vroeg uit de veren… Tot dan!

In het album hieronder kan je al enkele foto's vinden:

Sint-Rembert Torhout

4 opmerkingen:

Tamara zei

Leuk om al iets van jullie te horen, jammer dat jullie het Lam Gods niet gezien hebben, echt een misser. Maar er komen vast nog veel leuke en leerrijke momenten. Geniet vollop van jullie 3 daagse in Gent

Anoniem zei

Al iets van jullie leuke stadsklassen kunnen opsnuiven! Genieten jullie maar met volle teugen ! Jammer van het weer, maar onze stoere Binkers voelen dit waarschijnlijk niet ! Echt eens een leuke ervaring om met de klasgroep op stap te gaan en natuurlijk ook met de juffen en meesters ! Nog heel veel groetjes aan iedereen en in het biezonder aan onze leonore (ps groetjes van roselien)
De ouders van leonore Sanders

Sofie Vandendriessche zei

Hallo iedereen,
het ziet er op de eerste foto's weer superleuk uit daar! Ik hoop dat jullie daar zelf het zonnetje zijn bij dit barre weer (maar ik twijfel daar geen seconde aan!). Geniet morgen nog van jullie laatste dag......

Anoniem zei

Joe (papa Mélanie)
heb juist de foto's eens bekeken, denk dat jullie je daar goed amuseren. Mélanie, je hebt vele groetjes van Mama, Shana en van mezelf natuurlijk. maak er nog een leuke laatste dag van.
tot morgen!!!