woensdag 11 maart 2009

VHTI Dendermonde: onze eerste dag!


Vandaag was het eindelijk zover, we vertrokken onder een stralende lentezon, gepakt en gezakt met de trein richting Gent op stadsklassen.
We kwamen in groepjes aan met de tram in onze jeugdherberg "De Draeke". Daarna ging groep 1 naar het Gravensteen en kreeg daar een interessante rondleiding over hoe het vroeger was. Tot slot moesten ze daar een mysterie oplossen. Het was fantastisch! Groep 2 maakte een stadswandeling "Van Graven tot Graffiti" en zo ontdekten we waarom o.a. de Gentenaren de stroppendragers genoemd worden. We leerden de Gentse geschiedenis aan de hand van straffe figuren en hun verhalen. Gebouwen, straten en pleinen kwamen door de vele leuke anekdotes als het ware tot leven. Groep 3 vertrok naar het splinternieuwe gerechtsgebouw waar ze zelfs een echte rechtszaak mochten bijwonen. In de namiddag speelde er een andere groep een rollenspel met een echte (?) misdadiger. Sommigen onder ons gingen naar de moskee. Daar moesten we onze schoenen uitdoen en kregen we meer uitleg over hun geloof. Onze handen werden versierd met henna en genoten ondertussen van een lekker kopje thee. Toen gingen we pizza eten in een Turkse pizzeria. Nu nog een avondwandeling en dan onze verdiende nachtrust... Tot morgen!

In het album hieronder kan je enkele foto's vinden. Morgen komen er nog meer.

VHTI Dendermonde

2 opmerkingen:

Tante Dine zei

Aan alle leerlingen en collega's VHTI in Gent!
Ik heb juist jullie eerste verslag gelezen en ik merk dat de eerste dag toch al goed verlopen is. Ook de foto's verraden de goede sfeer. Jullie zijn met het mooie weer vertrokken, hopelijk zullen het 3 mooie dagen worden.
Ik lees de komende dagen zeker nog jullie avonturen!
Nog een aangename 3-daagse verder toegewenst en kom allemaal veilig terug thuis!
Groeten juf De Cleene

Anoniem zei

heey ik ben den arny 't Manke me tzwarte hoedje

ik was ook me en ik moet zggen ik woon zelf in gent maar ondanks ik zelf in gent woon heb ik vreeeeeee vreel bij geleerd twas echt wijs

(VRIE WAES ,zoals ze in gent zeggen)


kep me ge amuzeert en kep cveel toffe goocheltrucksjes gedaan me de gaste

echt suuper

greezt arny