woensdag 15 februari 2012

Sint-Rembert Torhout: onze eerste dag!


Beste thuisblijvers

Onze eerste schitterende dag zit er al op.

Na afscheid genomen te hebben van een aantal ouders, zijn we dolenthousiast op de bus gestapt. Deze bracht ons naar het STAM (Stadsmuseum Gent) waar we een fantastische rondleiding kregen en zo kennis maakten met de stad Gent vroeger en nu. Daar wou Gregory op de luchtfoto van Gent het UZ zoeken om het werk van mama terug te vinden….

Wat toen volgde was een avontuur op zich: 40 leerlingen bepakt en bezakt de tram op in het hartje Gent richting jeugdherberg! De medepassagiers keken hun ogen uit. Na een lekker middagmaal konden we ons hart ophalen in de school van toen. De ‘meester’ leerde ons hoe het er vroeger aan toeging in klas. Voor sommigen was het niet duidelijk of het nu wel echt was of zo goed gespeeld. Tjorven ontdekte dat straffen uit de tijd van toen helemaal niet zo leuk waren. Jordy en Kyani kregen de ezelsoren op omdat hun antwoorden niet snel genoeg kwamen. Deborah praatte teveel en prompt kreeg ze een lange tong aangebonden. En dan werd het tijd voor de lijfstraffen: dat konden onder andere Dave, Dario en Latoya ondervinden. Ze beseffen nu dat hun leerkrachten toch niet zo slecht zijn…..

Voor het avondeten trokken we naar het buitenland: er stond Turkse pizza op het menu. De meesten onder ons smulden naar hartenlust. Een nieuwe ontdekking!

Als afsluiter stond een spannend spelletje bowling in de studentenbuurt van Gent op het programma. De winnares van de hele groep werd Marie! Proficiat daarvoor.

Na een fikse avondwandeling zijn we allemaal blij dat we terug in de jeugdherberg zijn, in onze warme bedjes waar we (hopelijk) een goede nachtrust tegemoet gaan.

We kijken al heel erg uit naar morgen en zijn benieuwd wat er nog allemaal op het programma staat!



Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Sint-Rembert Torhout

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Vele groetjes aan allen ! Het is alvast 'tof' geweest vandaag ! Geniet maar met volle teugen van deze uitzonderlijke kans ! Speciaal groetje aan klas 122.
L. Verfaillie

veerle zei

aan iedereen heel veel plezier,geniet er maar van!!
groetjes uit wingene!!

Anoniem zei

hey nando,
hopelijk beleef je een toffe 3-daagse, geniet ervan, groetjes aan iedereen daar vanwege de ganse familie papa, mama, anouk en frodo

C. Demeulenaere zei

hoi Ryan, klas 121,

Veel plezier daar in Gent, maak er een mooie 3daagse van!!!
Groetjes vanwege iedereen vanuit Zarren.

Piet en Katrien zei

Dag Marie en Jozefien.
Marie staat al mooi op de foto . Ik hoop dus dat Jozefien ook goed aangekomen is. Het leek mij een leuke klas in de school van toen. Hier in Torhout jeunen wij ons in ook, lekker gezellig in de achterkeuken.
Charlotte mist jullie nu al , maar anderzijds vindt ze het wel rustiger aan tafel.
Veel liefs van papa, Katrien en Charlotje.

Piet en Katrien zei

Dag Jozefien en Marie,

Onze tweede avond zonder jullie in de achterkeuken was oké. We konden het niet laten en zijn ook een pita gaan eten...
Marie wij zijn supertrots op je overwinning... ! !
Slaap goed en tot morgen ...
Nog veel plezier !
Papa, Katrien en Charlotteke