donderdag 16 februari 2012

Sint-Rembert Torhout: onze tweede dag!


Hier zijn we alweer!
Aan het genieten van de laatste activiteit van deze tweede dag: de film 'Madagascar', onder het heerlijk gekraak van de koekjes van Mevr. Blomme.
Na een verschrikkelijke nacht (voor onze leerkrachten althans...) vertrokken we met kleine oogjes richting gerechtsgebouw. Daar hadden we het grote geluk een zitting te kunnen bijwonen van de correctionele rechtbank. Met open monden genoten we van de verdediging van de beklaagde, de advocaat schudde de woorden uit zijn mouw!
Ondertussen stak de andere helft van de groep een radioprogramma in elkaar. Even waanden ze zich de presentatoren van Studio Brussel!
Beide groepen namen toen het openbaar vervoer en ontmoetten elkaar in het studentenrestaurant 'De Kantienberg'. Eten tussen de universiteitsstudenten is een hele ervaring! Bovendien waren de belegde broodjes er heerlijk.
In de namiddag mocht de ene groep zich radioster wanen, terwijl de andere groep genoot van een rondleiding in het 'Huis van Alijn'. Dit museum bracht ons terug naar het alledaagse leven van eind 19de eeuw en we mochten telkens proeven van typische snoepen en lekkernijen uit die periode. Smullen maar.
De volgende afspraak was voor beide groepen in het hartje van Gent, de drie torens moesten er aan geloven. Vanaf het Sint-Baafsplein wandelden we door de middeleeuwse straatjes en genoten van een boeiende en vooral heel leuke uitleg van de gids. We leerden weer heel wat bij.
Het avondmaal werd voor iedereen, zelfs voor onze leerkrachten, een verrassing: de wereldkeuken! Op het menu: heerlijke soep van zoete aardappel met rode biet, gevolgd door een Senegalees rundsstoofpotje en als dessert een warme appeltaart. Verrukkelijk!
Uitkijken naar morgen, jawel, onze laatste dag van deze boeiende stadsklassen.
Groetjes aan iedereen thuis en dank je wel voor alle leuke reacties!



Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Sint-Rembert Torhout

1 opmerking:

Julie zei

Dag lievekes!

Ik vond het gisteren fantastisch leuk om met jullie mee op stap te gaan, ik heb er echt van genoten! Ik denk dat het vandaag een even prettige, maar ook vermoeiende dag was! Ik ben benieuwd naar jullie radioshow!
Hopelijk hebben jullie ook goed geslapen... Geniet van de laatste dag!

Vele groetjes

Julie Dhoest