vrijdag 17 februari 2012

Sint-Rembert Torhout: onze laatste dag


Voila, het zit erop, ongelooflijk maar waar.....deze drie dagen waar we zo naar uitgekeken hadden zijn voorbij!

De tweede nacht was duidelijk een heel stuk rustiger, we waren dan ook allemaal doodop van alle activiteiten en eerlijk gezegd...van de weinige slaap de eerste nacht. Het moet gezegd, onze leerkrachten vonden het ook helemaal niet erg dat we als roosjes in slaap gevallen zijn.
Vanmorgen vroeg, na nog maar eens een heerlijk ontbijt, namen we de bus voor een hele lange rit. De eerste activiteit: een workshop ter voorbereiding van een FLASHMOB.
Een beetje verduidelijking misschien, een flashmob is een 'verrassingsoptreden' op een publieke plaats zonder aankondiging. We waren super benieuwd. Hoe, wat, waar, wie,.... Zouden wij dat wel kunnen en vooral durven. De workshop zelf was mega! We leerden een standbeeld zijn, elkaars spiegelbeeld spelen, een monster uitbeelden,... Zelfs onze leerkrachten kregen we in heel interessante poses te zien.

Uiteindelijk werden we in 2 groepen verdeeld en moesten we een choreografie instuderen die we later zouden voorstellen in het centrum van Gent en welbepaald in het Sint-Pietersstation. Na een paar keer oefenen bleek dat we werkelijk natuurtalenten waren en vertrokken we (sommigen wel met een bang hartje) naar the place to be. Wat er toen gebeurde kan je met geen woorden beschrijven, in het super drukke station stelden wij onze flashmob voor en de treinreizigers bleven prompt staan en vergaten hun haast en haalden zelfs hun fototoestellen boven. We voelden ons even BV's. De leerkrachten waren supertrots op ons. Bleek dat we helemaal geen reden hadden om hier bang voor te zijn en enkelen onder ons zouden dit zelfs nog eens graag doen.....misschien hebben er hier wel enkele ontdekt dat ze graag op een podium zouden staan later.

Het middagmaal was lekkere soep met brood en beleg in de jeugdherberg en dan tijd voor het ALLERLAATSTE bezoek in Gent. We kunnen deze stad toch niet verlaten zonder een bezoek aan die immense burcht midden in het stadscentrum, het Gravensteen. Maar ondertussen weten we ook al dat onze leerkrachten overal een verrassing voor ons in petto hebben. In de 17de eeuw doodde Valerius zijn vader, het onderzoek weet al waar en waarom maar vandaag moesten wij het moordwapen vinden in het kasteel. Spannend!
Zoals je weer kan lezen: we zullen enkele dagen nodig hebben om al onze verhalen aan jullie te vertellen!
Eén ding is zeker: het was een super leuke ervaring, eentje om nooit meer te vergeten.

Heel veel groetjes!


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Sint-Rembert Torhout

Geen opmerkingen: