donderdag 27 september 2012

De Wegwijzer Wakken: onze tweede dag!


Hallo,

Hier zijn we dan terug met dag 2 van ons avontuur.

We sliepen allen heel vlug als roosjes. Goed uitgerust stonden we op en genoten van een heerlijk ontbijt. Vlug onze picknick klaarmaken en daarna een kleine voettocht tot aan het beroepenhuis. Het was er fantastisch. We mochten er heel veel zelf doen. Zo leerden we heel veel beroepen kennen en sommigen van ons willen later : kok, politie te paard, tuinier, veearts, laborant, verpleegster, mecanicien… of heel veel (!!!!) schooljuf worden. De toekomst van De WegWijzer is verzekerd, maar meester Marc zal spijtig genoeg niet wachten om op pensioen te gaan tot dat de schooljuffen afgestudeerd zijn. In het beroepenhuis aten we onze lekkere picknick. Langs het water en de Dampoort trokken we naar onze volgende bestemming. Gelukkig hadden we nog wat tijd over zodat we op een speelplein eens goed uit de bol konden gaan. En nu een moeilijk woord : zZmogh straattheater. Daar bereidden we ons voor om op de Korenmarkt en in de Veldstraat een flash-mob uit te voeren. We tonen jullie later wel de resultaten op film. Het was in ieder geval te gek. De mensen reageerden tof op onze actie. Leuk zo eens in het midden van de belangstelling te staan, maar toch lastig want we moesten zomaar 4 minuten stilstaan. Niets mocht je bewegen en ook de tongen van de meisjes moesten stil blijven. Enooooooorm lastig hoor ! Daarna stond de kano klaar en zingend roeiden we door Gent. Gelukkig bleef het droog boven het natte water. Maar honger dat wij plots hadden ! De lekkere spaghetti ging vlot naar binnen. Even op adem komen en dan de mysterieuze Quiz van meester Marc : “Het sprookjesexamen”! Ook de juffen deden mee. De eerste plaats ging naar Leonie, Eleanora, Celia en juf Lieselot!! Applaus !

En nu … slaapwel … tot morgen … want we hebben nog veel te doen.

Woordje van de directeur: Wauw, geweldig … een grote klas … maar wat een toffe bende … ongelooflijk. Een echte vriendengroep van enthousiaste, speelse, beleefde, actieve, plezante en samenwerkende kinderen. Een superteam met een zak vol pluimen die ik ze zou willen geven. Een groep die ons als onderwijsmensen motiveert om verder te doen !Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
De Wegwijzer Wakken

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Waaw. tklinkt allemaal zooo leuk.
En het is natuurlijk super voor al de mama's om te horen dat het een toffe groep is. Zijn we weeral trots op onze kids. We kijken al uit naar jullie filmpje en de foto's natuurlijk.
De afhaling gaat toch door ? of blijven jullie nog een dagje langer ? Weet je wat, ik kom in elk geval,..., dan zien we wel. Tot straks
Mama Celia

Anoniem zei

Vlug in mijn pauze eens komen piepen of er al tekst bij de foto's staat, en ja hoor ik heb geluk... Wat hebben jullie een geluk om zo's toffe dingen te mogen doen, en een bijzondere pluim naar alle begeleidende leerkrachten, best wel vermoeiend denk ik dan zo. Tot straks, Rilana, mama van Gael.

Fam. Vertriest zei

We zijn heel blij da ons Femke terug thuis is .Ze vond het echt de max op stadsklassen.Ze weet nie wa eerst te vertellen .Da moet daar echt héél plezant geweest zijn .De Batterij is nu wel leeg maar da hoort erbij... haha!!
Dank u wel aan alle juffen en meesters voor deze onvergetelijke driedaagse

Juf Lieselot zei

Dank je wel voor de lieve woorden! Hartverwarmend!
Dank je wel aan het vijfde leerjaar en mijn fantastische 2 collega's...We did it!
Op naar de volgende!

Juf Lieselot

juf Annelore zei

Dank je wel voor de leuke reacties. Het was een geslaagde stadsklas! Bedankt iedereen!

elise zei

de stadsklassen waren super tof.
we hebben toffe activiteiten gedaan.het kanovaren was superleuk.

Anoniem zei

het eten was het leukst van al

jana viaene zei

ik vond de stadsklassen keitof ik wou heel graag dat het een weekje ging duren vooral het kanovaren vond ik leuk ik vind gewoon weg alles leuk

IMAN en MIRTHE zei

De stadsklas was super tof!!!
Zeker het kannovaren en de Turkse pizza.Er was eens een quiz dat super leuk was!We bleven super lang op en dat was zo cool.We hebben dan een spelletje gespeeld en een boek gelezen.Maar vooral veel snoepjes gegeten.groetjes IMAN en MIRTHE!!!!!

charity depaepe zei

hallo iedereen ik vondt stadsklassen keitof en vooral het beroepen huis en kanovaren

GAEL EN PAULINE zei

het waren drie toffe dagen we hebben
veel toffe dingen gedaan een daarvan is kanovaren en de freezedance we waren met een toffe groep onderweg.
DE TURKSE PIZZA WAS ECHT LEKKER HET WAS TOF IN DE KAMER EN OOK VEEL GEBABBELT.

willem zei

bedankt voor alle leuke dingen.

gr willem.