woensdag 26 september 2012

De Wegwijzer Wakker: onze eerste dag!


Hallo iedereen,

Deze morgen zijn we heel vlot tot in Gent geraakt! Dank aan alle chauffeurs! Bij het vertrek naar onze eerste activiteit regende het pijpenstelen. Gelukkig verloren we onze glimlach niet en zat de sfeer er dik in! Toen we aankwamen aan de Bijloke kregen we een interactieve rondleiding in het stadsmuseum. We leerden er Fosfor, de draak kennen. We wandelden over het grondplan van Gent, deden een spel van vroeger, namen deel aan een quiz en bouwden we met legoblokken de torens van Gent na. We mochten ook zelf filmpjes monteren en bekijken! Dit was reuzefijn! Na de picknick vertrokken we richting ‘de zwarte doos’. Dat is het stadsarchief waar heel veel historische materialen worden bewaard. We kregen daar een hele belangrijke opdracht. We moesten op zoek gaan naar de familie van Willem.
Willem is een skelet die men 4 jaar geleden heeft opgegraven. Via verschillende workshops moesten we informatie verzamelen. Aan de hand van de info konden we de familie contacteren. We hebben Willem zijn skelet zelfs gezien en eens mogen vastnemen. We vonden het heel leuk dat wij eens in het stadsarchief mochten rond snuisteren , want normaal kom je daar niet zomaar binnen. Iedereen vond dit een leuke activiteit. Daardoor waren we heel erg enthousiast om aan de volgende activiteit te beginnen: de mini-tour! Een hele gekke gids bracht ons naar het Gravensteen. Daar kregen we een hele korte rondleiding. Onze tour ging verder door Gent. We bekeken enkele belangrijke monumenten, kregen gekke rebussen, deden een fotozoektocht en ging op zoek naar een schat! Als beloning voor de goede medewerking mocht iedereen enkele chocolade goudstukken hebben! Wat vonden we dat lekker! Daarna kwam de grootste uitdaging van de dag: het opmaken van de bedden! Iedereen heeft dit wel schitterend gedaan! Toen iedereen klaar was met het opmaken van de bedden, vertrokken we naar de Turkse pizzeria! Iedereen had reuzehonger! Het was een heerlijke maaltijd! Iedereen heeft zijn buikje vol gegeten! De korte wandeling naar de jeugdherberg zorgde ervoor dat we nu heel erg moe waren. Iedereen was moe, maar voldaan van deze mooie eerste dag!

Tot morgen!


Foto's van vandaag vind je hieronder:
De Wegwijzer Wakken

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, nog maar eens proberen. Super alles te kunnen volgen wat jullie uitspoken. Ik kon het album niet openen op picasa, 'niet gevonden'.

Nog veel plezier ginder, en een goede nachtrust.
Vele groetjes
ann (mama celia)

tot morgen

Lindsay zei

Hallo leerlingen van klas vijf !Wij zijn blij te lezen dat jullie reeds hebben genoten van een massa supertoffe activiteiten. Geniet nog met volle teugen van de prachtige Gentse stad. En vooral veel plezier tijdens het kanovaren. Ik wou dat ik erbij kon zijn :)
groetjes en tot vrijdag !!! mama en papa van Eleanora

veerle mama van Ona zei

hoihoi stadsklassertjes,

Ik zie dat het daar superleuk is.Hopelijk niet te nat bij het kanovaren!gr en veel plezier

veerle

Anoniem zei

Veel plezier nog morgen, en voor vannacht slaap lekker
Peter en Isabelle (papa en mama van Mirthe)

Unknown zei

hallo allemaal onze tweede reactie waar de eerste naar toe is weet ik niet, zo te zien amuseren jullie daar wel en charity weeral aan de paal wie had dat gedacht haha wij natuurlijk onze aap van het gezin , we missen u ook al is het niet lang, vandaag de laatste dag maak er nog een fijne dag van ,ben al benieuwd naar de fotos dat je getrokken hebt ,veel plezier nog vandaag groetjes aan allemaal de mama van charity

Eleanora zei

Ja jammer he dat je er niet bij kon zijn he mama .

marie zei

De stadsklassen was super leuk jammer dat het al voorbij is

Marie Simoens zei

De stadsklassen was super leuk jammer dat het al voorbij is

jessica zei

het was een onvergeetelijke stadsklassen het was heel erg leuk samen met de hele klas en de juffen en meester!

nomi zei

het was daar super leuk,cool,tof heel lekker eten super leuke spelletjes ochtent eten was super lekker en avond etenwas ook lekker het was de leukste leukste leukste drie dagen ooit

killian sanders zei

dank u voor de superleuke stadsklassen in Gent het was alle dagen feest het ontbijt was hhhheeeelll lekker plus de spaghetti van Juf Lieselot.

bo zei

het was een hele leuke stadsklassen!
we hebben kanogevaren dat was echt de max.de pizza die we 's avonds aten was heel lekker.we hebben ook een freeze gedaan op de korenmarkt.we hebben ook een bezoekje gebracht aan het museum het stam.de spelletjes speelden we in de zwarte doos!
de laatste maaltijd aten we in het studenten restaurant.
van bo!

gianni zei

stadsklassen was de max
inde drie dagen vond ik het leukst
het kanovaren,de turkse piza,het beroepenhuisen het was lekker eten
en de chocopops was het lekkerst

celia en EVA zei

het was zeer leuk de stadsklassen
het was gewoon de MAX
vooral de quiz
en het eten was ook HEEEEL lekker
echt cool
tot de volgende

Anoniem zei


beste mensen
stadsklas was super: graaf, sjiek, leuk, maf, tof,...
vooral de dessert was overheerlijk...


lieve groetjes Ines

marco zei

ik vind het heel leuk en tof bij de stadsklas in gent het was een heel lekker dessert en het spaghetti



lieve groetjes Marco :-)