woensdag 3 oktober 2012

Klavertje Drie/Sint-Sixtus Vleteren: onze eerste dag!

ewoonlijk beginnen we ons verslag aan het begin van de dag... maar vandaag doen we het eens andersom...

Lakens??? Wie weet er nog wat lakens zijn??? De leerlingen hadden zo hun bedenkingen...“Mijn kussensloop is net een halve slaapzak!!” “Maar juffrouw, ik heb hier 2 lappen stof, waarvoor gebruik je dat?” “Ik had toch beter mijn mama in mijn valies gestopt... zij kan tenminste goed een bed opmaken...”
Mensen, zijn wij dan al zo oud dat wij het lakentijdperk nog hebben meegemaakt???

Na de woelige ‘bedopmaak’ en ‘pyjama-aantrekpartij’ waren de kids nog niet moe... (Hoe is dit mogelijk na een goedgevulde dag???)
En de dag was goedgevuld...

TRIIINNG, 6.00u... de wekker gaat af... Vlug uit bed om onze trein te nemen richting Gent...
Dichtbijeen gestouwd in de trein als haringen in een blik... arriveerden we veilig en wel in het Sint-Pietersstation. De altijd even vriendelijke Thomas stond ons op te wachten om ons een eerste tramervaring bij te brengen.
En ja,... onze kinderen kunnen het wel... ze maakten spontaan plaats voor een oudere dame.
Daarna dropten we onze valies in de jeugdherberg en haastten ons naar het STAM (=stadsmuseum Gent) De gidsbeurt was superleuk en leerrijk! Bedankt hiervoor!
Na de picknick hadden we terug energie voor 10! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind tijdens onze muzische activiteit. We konden er op losslaan! Mama, pas op voor je pannen, steek ze weg achter slot en grendel, want het kriebelt om thuis een demonstratie te geven.
Na deze workshop vertrokken we richting Gravensteen en kregen we boeiende verhalen te horen over Gent van nu en vroeger.
Ons maagje begon dan wel te rommelen... dus maakten we een stop in een Turks restaurant. De Turkse pizza’s werden erg gesmaakt!!

En dan... die lakens hé... Daar leggen we ons nu tussen... Wordt vervolgd...

Ilina, Jolien, Lucrece en Hanneke

Geen opmerkingen: