maandag 6 mei 2013

GO! De sprong Maaseik: Onze eerste dag!Vanochtend stonden de leerlingen van het zesde leerjaar al vroeg klaar om naar Gent te vertrekken. Iedereen stond te springen om drie dagen lang plezier te maken en vooral heel veel te leren. Hoe vroeg we ook vertrokken waren, de file hebben we niet kunnen ontwijken. Met een beetje vertraging zijn we dan toch goed en wel begonnen aan de stadsklassen. Aan de Graslei genoten we eerst van een lekkere picknick. Vervolgens hebben wij om alle verkeersellende te vergeten, onszelf getrakteerd op een "Moochie Frozen Yoghurt".

Met de bus trokken we naar zZMOGH vzw voor een drama workshop rond levende standbeelden. We mochten deze dan ook tentoonstellen in het centrum onder het toekijkend oog van de toeristen. Daarna trokken we naar het Belfort voor het slotenspel waarbij we via diverse opdrachten en vele trappen in de nok van de toren terecht kwamen, waarbij we een prachtig uitzicht over Gent hadden. Terug beneden wachtte ons via het sleutelspel een beloning: lekkere Gentse neuzen.

Na een korte wandeling door het historische centrum belandden we bij het Turks restaurant Gök voor een heerlijke pizza. Met ons buikje gevuld maakten we een boottocht op de Leie. Van hieruit zagen we de vele pittoreske gebouwen, voorzien van historische verhalen door onze gids.

Afsluiten van deze eerste dag deden we op de Graslei tussen de vele studenten die ook kwamen genieten van het mooie weer. Terug aangekomen aan de herberg werden de bedden opgemaakt en de koffers uitgepakt. En nu... is het bijna tijd om de oogjes te sluiten en naar dromenland te gaan.


Groetjes,

Juf Carine, meester Raf en Juf Jessica

Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
GO! De sprong Maaseik

Geen opmerkingen: