maandag 27 mei 2013

't Veld Dentergem: onze eerste dag!


Beste allemaal,
Wat een luxe!! We hadden vrachtwagens eieren naar het klooster van de “Arme Klaren” in Tielt gestuurd met de dringende vraag om alles in het werk te stellen om toch maar een beetje warmte van die hemelse gele bol onze richting te sturen. En warempel, het is gelukt. Ergens daarboven moeten de weergoden ons Veldklasje gunstig gezind zijn! Logisch gevolg: iedereen blij en vrolijk!!
Lees maar…
“Vandaag vertrokken we om 8u45 met de trein naar Gent. Om 9u10 kwamen we aan. We moesten het superdruk stationsplein oversteken om de tram naar het Gravensteen te nemen. Van daar was het nog 5 minuten te voet tot aan jeugdherberg De Draecke. We zetten onze valiezen in een zaaltje en dan waren we klaar om de stadsklassen te beginnen.”
“De eerste dag zijn we in de namiddag rond 3 uur gaan bowlen aan het Sint-Pietersplein. We kregen 5 banen en we werden verdeeld in 5 groepen. De meesten gebruikten een bal met nummer 8, dat zijn de lichtste. We kregen ook een drankje. Supertof!!!”
“We zijn ’s morgens naar de Vlaamse opera geweest. Daar hebben we een uitleg gekregen over hoe een opera werkt. We hebben de grote zaal gezien, we zijn op het podium geweest en ontdekten alle technische snufjes.”
“Na de picknick op de Kouter zetten we koers naar De Fabriek. Daar kregen we een uitleg over de werking voor jongeren.
Daarna vertrokken we op zoektocht. We stapten tot aan Het Zuid en losten onderweg een boel vragen over Gent op.”
“Na het bowlen en al dat stappen, waren we wel een beetje moe. Daarom namen we de tram om terug te keren naar de jeugdherberg. Daar hebben we onze bedden gemaakt en ons een beetje verfrist. ’s Avonds zijn we op restaurant geweest. We mochten Turkse pizza eten met kip, lam of vegetarisch. Dat was lekker!! We zaten boven in het zonnetje en dat deed deugd!!”
“Toen we terug kwamen van het restaurant, passeerden we een echte Bekende Vlaming, Herman Brusselmans!! Hij was aan het wandelen met zijn hondje.”
“Veel groeten aan Marthe, die er niet bij kan zijn vanwege een stoute knie! We beloven alles in geuren en kleuren te vertellen als we terug zijn. Volgend jaar kan jij dan dubbel genieten!!!”
Tessa, Ella, Louise, Hélène, Jade, Marie, Jente, Sylas, Mathieu, Lennert, Hannes, Lander, Ona, Kristina, Marie-Maxence, Marthe V., Siebe, Victor, Pieterjan, Leonardo, Malorie, Delilah, Jane, Chiënta, meester Lucien, meester Franky.


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
't Veld Dentergem

Geen opmerkingen: