dinsdag 28 mei 2013

't Veld Dentergem: onze tweede dag!


Stadsklassen: 28 mei
De Zwarte Doos
Vandaag bezochten we eerst het stadsarchief. Na een uitleg over archivarissen en archeologen en wat ze allemaal doen in het archief mochten we verschillende opdrachten uitvoeren. Na alles opgelost te hebben, wisten we eindelijk wie we zochten: Willem. Dat is de naam van een skelet dat ze bij opgravingen gevonden hebben. In de kelders van de Zwarte Doos hebben we dan eindelijk zijn skelet gezien. Griezelig!!!
Sylas, Lennert, Mathieu, Hannes, Lander, Siebe, Leonardo, Pieterjan, Victor.

Vandaag zijn we naar het MIAT geweest. De gids vertelde ons alles over weven, schering, inslag, wol, spinnen en nog veel meer. Na de uitleg hebben we zelf mogen weven. We zijn nog niet klaar, maar meester Franky beloofde dat we verder gaan werken in klas.
Marthe V., Marie-Maxence, Ona, Kristina.
Na deze zware dag kregen we lekker eten in de jeugdherberg. Op het menu stond pompoensoep, gevolgd door pasta met lekkere saus. Als dessert was er dan nog een lekker ijsje!
Hélène, Louise, Jade, Tessa, Ella.
Vanavond was er een optreden van Tessa en Tom. Tessa had verschillende muziekinstrumenten mee en we mochten haar begeleiden. We hebben ook samen gezongen, dat was supertof.
Eerst hebben ze meester Franky’s lievelingsnummer gezongen: Summertime.
Het was een perfecte avond; iedereen klapte mee en amuseerde zich.
Delilah, Jane, Chienta.


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
't Veld Dentergem

1 opmerking:

Petra De Waele zei

Ik zie dat jullie het zeer leuk hebben . Toffe foto's maar jammer genoeg hebben jullie niet genoeg eieren gebracht voor het goede weer .
Hopelijk alles goed met Marie-Maxence haar voet ? Het amusument nog en tot morgen !
groetje Petra