dinsdag 7 mei 2013

GO! De sprong Maaseik: Onze tweede dag!Na een goede nachtrust zijn wij de dag begonnen met een heerlijk ontbijt. Heel wat lekkers was aanwezig: vers brood, beleg, cornflakes en fruit. Dat mocht niet ontbreken, want het programma voor vandaag was goed gevuld. Om 10 uur wachtte Birgit van Graffiti vzw ons op in het centrum van de stad. Zij nam ons mee op een wandeltocht langs de mooie graffitimuren van Gent. Hier hield het niet bij op, want naar het einde toe mochten de leerlingen hun eigen tag of handtekening spuiten. Dit vonden ze natuurlijk geweldig.
Toen was het tijd om onze zelfgemaakte picknick in het zonnetje op te eten. Vervolgens leerden de kinderen het verhaal van de stad Gent doorheen de tijd kennen in het STAM, het Gentse Stadsmuseum. Ze kregen een rondleiding waarbij er mythes en sagen werden verteld over de historiek van deze prachtige stad. Ook mochten ze skydiven boven Gent. Niet letterlijk natuurlijk... Ze bestudeerden een reuze satellietfoto van Gent.

Als laatste uitstap van de dag bezochten de leerlingen het Gravensteen. Deze als enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen, was ooit een thuis voor ridders. De leerlingen maakten kennis met een schildknaap die hen leerde hoe ze een ridder moesten groeten. Even later was er ook een ontmoeting met een echte ridder. Hij woont, tot op de dag van vandaag, nog steeds in de burcht. Hij zocht hulp om een verborgen schatkist te zoeken. Onze kinderen mochten hem helpen. Zo kwamen ze terecht in een bijruimte van de burcht. Ze hadden de schat gevonden en verdienden zo een lekkere chocolade eurocent.

De vermoeidheid sloeg nu wel toe. Het was een drukke dag waarbij er veel geluisterd moest worden. Daarom was het tijd voor een vrij moment. De leerlingen mochten zich eens laten gaan tijdens het shoppen in één van de belangrijkste winkelstraten van Gent, de Veldstraat. Ze kwamen terug met heel wat leuke spullen.

Als afsluiter van de dag werd er een leuke film opgezet. Even een rustmoment... Zo kunnen we ook onze tweede dag geslaagd afsluiten.

groetjes,

Raf, Carine en Jessica

Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
GO! De sprong Maaseik

Geen opmerkingen: