dinsdag 14 maart 2017

Heilige Familie Sint-Niklaas Dag 2


Na een overheerlijk ontbijt van boterhammen, cornflakes en chocomelk zijn we met z’n allen vertrokken richting STAM. De gidsen vertelden ons alles over de geschiedenis van Gent en hoe de Gentenaren nu eigenlijk aan hun naam ‘ de Stroppendragers’ komen. Wisten jullie dat er vroeger een echte keizer woonde die regeerde over een rijk waar de zon nooit onder ging?
Op kousenvoeten ( of eerder op hoesjesvoeten) zagen we Gent eens door de ogen van een vogel.

Daarna was het direct richting het studentenrestaurant voor verse smosjes en een verfrissend glaasje water. De Gentse studenten keken dan ook raar op toen we met z’n allen binnenkwamen. 
Eens we onze maaltijd verslonden hadden scheidden onze wegen voor elk een aparte activiteit.
De kinderen van 4A kregen een theaterworkshop over hoe ze standbeelden tot leven konden brengen. Elk standbeeld kreeg een ander verhaal met wel héél speciale attributen. Herkennen jullie ons allemaal?
Voor 4B was het richting het Gravensteen waar ze terug de tijd in werden gekatapulteerd om kennis te maken met het leven van weleer. Als echte pages kregen ze een rondleiding doorheen de folterkamer en wapenzaal.
Juf Martine en haar leerlingen voelden zich vandaag echte vaders en zusters. Zij leerden het leven van een abt in de Sint-Pietersabdij van dichtbij kennen. Het leven van een abt was toch wel zeer zwaar : 9x bidden per dag, werken op het land, kerken bouwen,…
Op een dag vind je de job van je leven : abt, standbeeld of ridder/jonkvrouw,…


Voor wie nog steeds niet jaloers is… In de herberg werden we getrakteerd op frietjes met stoofvlees of een veggieburger!!! Jammie…
Als afsluiter van de laatste avond keken we naar een film en gingen we moe MAAR voldaan slapen.
Meer foto's van vandaag vind je Hier

3 opmerkingen:

patje zei

evelien het zag er weer leuk uit tot straks je papa xxx

Ann zei

Zoveel toffe dingen die jullie ginds doen! Ah, het zal nog te snel gedaan zijn. Tot gauw Pieter! Liefs, mama

Anoniem zei

Dag SABAH ons lieve schat we zijn de uren aan haar aftellen kusjes tot straks incha Allah muaaaaaaaa