dinsdag 28 maart 2017

Kameleon Oosteeklo - Dag 2


Hallo allemaal!!

Vandaag gingen we na het ontbijt onmiddellijk naar het Gravensteen. We werden als ridders onthaald en kregen een hele rondleiding. We zagen de folterkamer, de vergeetput, de troon enz. Vanop de torens hadden we een prachtig zicht over Gent.
Na de picknick op de graslei onder een stralend zonnetje, kregen we eens een beetje speeltijd. We begaven ons eerst terug naar het STA.M, waar we een groot grasperk voor ons alleen hadden. Sommigen hadden blijkbaar energie teveel, maar enkelen konden lekker luieren in (en onder) het gras. Niet te lang want al snel volgde een expo over draken! Niet alleen een spannende uitleg, maar ook een hoop drakenkamers met spelletjes, een kleine drakenstad, legoblokken, knutselateliers enz.
We mochten daarna eens onze voeten sparen en de tram nemen. Ook wel eens tof! De lange dagen, musea en tochten beginnen toch al een beetje door te wegen.  Bij ons gaat het nog, maar juf Liesbet en meester Franklin moeten soms al eens gedragen worden door meester Nicolas. Wat een krachtpatser!
Onze voeten genoten maar eventjes van de lift want niet veel later beklommen we de 270 treden van het belfort. Slimmeriken vonden de lift iets sneller. Maar zo hoog!! Sommigen kregen hoogtevrees, anderen kregen honger. De jeugdherberg trakteerde ons op een 3-gangenmenu: courgettesoep, ballekes in tomatensaus en een ijsje... mmmmm!!!
De tomatensaus hing bij velen tot achter hun oren dus moesten we verplicht douchen en onze tanden poetsen. Nog snel een leuke quiz en dan (eindelijk) in ons bedje. Morgen zien we jullie al terug!!!
Morgen nog op bezoek naar een studentenrestaurant, een popsong maken en naar het MSK... Maar dat vertellen we jullie zelf wel!

Slaapwel iedereen.... snurk snurk

Foto's van de tweede en derde dag vind je hier

2 opmerkingen:

Vibe Troffaes zei

Wat moet dat een mega dag geweest zijn voor jou Johannes: draken en ridders volledig jou ding! Ondertussen zijn Mama en papa in tegenstelling tot de meester Franklin weer helemaal opgeladen om je morgen terug te zien. Als we een oppas zoeken, weten we wie te vragen ;p veel plezier morgen!

Veerle De Keyser zei

Bedankt juf Liesbeth, meester Franklin en meester Nicolas voor deze onvergetelijke stadsklassen ! Miel heeft er met volle teugen van genoten !