dinsdag 7 maart 2017

Sint Jan in Emero - dag 2Vandaag hebben we alweer een vermoeiende, maar leuke dag opzitten!  Deze ochtend waren we allen (iets te) vroeg wakker! Om half negen wachtte het ontbijt al op ons. Nadat we onze lege magen konden vullen, en ons zelfbereid lunchpakket in onze rugzak stak, konden we op pad!
Deze voormiddag ging de volledige groep naar het huis van Kina.  Daar gingen we op speurtocht door het museum. Fossielen toonden hoe het leven op aarde zich ontwikkeld heeft, van de vroegste oertijden tot vandaag. In andere zalen kwamen dan weer ongewervelden, de biologie van de mens en de inheemse vogels aan bod.
In de namiddag ging het vijfde en het zesde leerjaar elk zijn eigen weg. Het vijfde leerjaar bezocht de Sint- Pietersabdij, waar we teruggingen in de tijd van de monniken. We kozen zelfs een nieuwe abt voor de abdij. De klederdracht van de monniken was ons even niet vreemd!
Het zesde leerjaar werd ondergedompeld in de ‘graffitiwereld’! De straat bleek een heus openluchtmuseum vol graffiti. Maar in tegenstelling tot een museum zijn er geen routes, plannetjes of richtingaanwijzers. Het is daarom niet gemakkelijk om de goede graffitisites te vinden. Wietse, onze graffitispotter nam ons mee lang kleine straatjes en vergeten steegjes in Gent. Hij leerde ons ook welke betekenissen achter al deze krabbels en kunst verscholen zit. Met al deze informatie in ons achterhoofd, kregen we de kans om ons allereerste tag te zetten!
Na een warme maaltijd (echte boerenkost: worst met puree en appelmoes) konden we nog genieten van onze vrienden en vriendinnen, en leefden we ons helemaal uit in gezelschapsspelletjes.

Genoeg gedaan vandaag! Wij zijn moe! Slaapwel lieve mama en papa!

Meer foto's van vandaag vind je hier !

Geen opmerkingen: