woensdag 17 maart 2010

De Ark uit Oekene: onze eerste dag


De leerlingen schreven samen het volgende verslagje van vandaag:

Deze morgen bezochten we de moskee in Gent. Aan de buitenkant zagen we direct de minaretten. De buitenkant is heel mooi versierd. Als we binnen gingen, moesten we onze schoenen uitdoen en mochten we alleen met onze koussokken op het tapijt. In de gebedsruimte leerden we de verschillende gebruiken van een gebedsdienst kennen. Ook staken we veel op wat de islam echt betekent en aan welke leefregels zij zich moeten houden. We vonden het raar dat de vrouwen achteraan moesten zitten. Onze gids vertelde dat dit gebeurt uit respect voor de vrouwen. Verder gebruikten ze ook een ketting met 99 kralen die staan voor de 99 namen van Allah. Dit was een interessant bezoek.

Daarna kregen we in een bijgebouw van de moskee een workshop hoe hennah op de huid wordt aangebracht. Hennah is een typisch fenomeen uit de moslimcultuur. We leerden dat hennah een stof is dat uit een Afrikaanse plant wordt getrokken. Met hennah worden figuren geschilderd op de huid, maar het wordt ook gebruikt voor het haar. Toen we onszelf mochten tatoeëren met hennah, kregen we ondertussen een kruidenthee aangeboden. Zo’n toetoeage moet een half uur drogen, vooraleer de pasta eraf mag. Nadien heb je dan een hennahtatoeage, die vijf dagen zichtbaar blijft. Iedereen vond het leuk. Er waren een aantal leerlingen met creatieve versieringen.
In de namiddag bezochten we het beroepenhuis. Daar maakten we kennis met verschillende studiekeuzes en een grote verzameling beroepen. We bekeken een filmpje. Via een workshop leerden we verschillende beroepssectoren ontdekken, zoals de horeca, de voeding, enz. Zo ontdekten we welke talenten we nodig hebben voor bepaalde beroepen.

’s Avonds gingen we eten in een Turkse pizzatent. We konden er kiezen uit een grote variatie aan smaken: pizza met kip, lam of vegetarisch. We moesten wel opletten dat we niet te luid babbelden, want er zaten nog mensen in het restaurant. Het was heel lekker.

Als afsluiter van de dag stond er een partijtje bowlen op het programma. Een mooie afsluit van een leerrijke dag. We zijn nu moe na de lange wandeling terug naar de jeugdherberg. Hopelijk is het vlug stil, want we zijn moe.

In het fotoalbum hieronder vind je enkele foto's van vandaag:

De Ark Oekene

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo aan allen van de Ark.
Geniet er van en de eerste foto's zagen er naar uit dat jullie het naar jullie zin hebben.

Doe zo verder.

Tot vrijdag

Nico Lietaert

Anoniem zei

Ja, het zal wel eens leuk zijn om eens niet aan de schoolbanken te zitten en te genieten van jullie stadsklassen met dit prachtig wee r.

Maak veel leute en plezier !
Groetjes en tot morgen,

Ann Raes

Anoniem zei

Hallo allemaal

't Is leuk om jullie verslag te lezen en de foto's te bekijken. Jullie hebben er duidelijk veel zin in.

Geniet er nog maar van!!!
Tot morgenavond.

Koen en Greet Wybo-Van Hevel

Anoniem zei

Aan de foto's te zien is het daar heel plezant.
Geniet nog van de prachtige locatie en het zonnetje.

Tot vrijdagavond.

Unknown zei

hay allemaal,

Zo te zien heb je daar al veel leuke dingen gedaan.En hopelijk al veel plezier gemaakt. Verder nog een SUPER leuke dag. En tot morgen

Johanna (zus van Michaël)

p.s. Slaapwel

Anoniem zei

Wat een leuke activiteiten!
Het lijkt me een supercoole stadsklas en met zo'n weer hebben kunnen jullie er extra van genieten.Nog heel veel pelzier op de laatste dag en tot vanavond!

Nele (Mattice)