woensdag 24 maart 2010

VBS Watou: onze eerste dag



Deze morgen namen we om 8.30 u. de trein richting Gent. Aangekomen in Gent Sint Pieters stapten we op de tram om onze Jeugdherberg op te zoeken.
Daar plaatsten we onze bagage in een afzonderlijke ruimte. Nog geen tijd om ons bed op te zoeken, eerst naar het Huis van Alijn. Daar zagen we heel wat spullen die dateren van voor onze tijd, alles netjes in kamers opgedeeld: de huiskamer uit de 20ste eeuw, hoe zag een kinderkamer er toen uit, ..
’s Middags namen we onze picknick aan de oevers van de Leie.
Na deze deugddoende maaltijd stapten we terug de tram op richting moskee. Na wat uitleg over de moskee, mochten we proeven van een heerlijk kopje thee. Daarna volgde een henna-workshop. Ieder van ons versierde zichzelf (de handen) met een eigen henna-creatie. De resultaten hiervan blijven een vijftal dagen zichtbaar …
Nu vlug eventjes naar de jeugdherberg om onze bedden op te maken, veel tijd was er niet: een multiculturele wandeling stond ons nog te wachten. Met een gids ontdekten we andere culturen in Gent, we bezochten heel wat typisch-vreemde-cultuurwinkeltjes die bij ons niet te vinden zijn. Om deze wandeling passend af te sluiten, aten we pizza in een Turks restaurant.
Van een drukke dag gesproken! De avond eindigde met wat geklets, gezelschapsspelletjes … in de jeugdherberg. Om 21.30 zochten we de kamers op om te genieten van een welverdiende nachtrust.

Tot morgen!

In het album hieronder vind je al enkele foto's:
Vbs Watou

Geen opmerkingen: