donderdag 18 maart 2010

Onze tweede dag


Joepie, vandaag mochten we wat langer slapen. We werden wakker gemaakt om 8 uur. Beneden gekomen, stond een lekker ontbijt op ons te wachten met cornflakes, boterhammen, fruit en ander lekkers. Omdat we pas om 10 uur verwacht werden in het Gravensteen, doodden we eerst onze tijd nog wat op een speelpleintje vlakbij. Om 10 u werden we opgewacht door twee gidsen die ons de geheime plekjes van het Gravensteen leerden kennen. We werden tot ridder geslagen door de enige ridder die nog op het Gravensteen woont. In ruil moesten we helpen om een schat te zoeken die reeds 700 jaar zoek was. Dan pas zou de ridder eeuwige rust kennen en kunnen trouwen met zijn geliefde. We maakten kennis met de wapens uit de Middeleeuwen, maar ook met de foltertuigen. Wat zijn we blij dat we in de 21ste eeuw wonen.
Elke donderdag is het veggiday in de jeugdherberg. Dan komt er geen vlees op tafel. De lunch bestond daarom uit een lekkere (hoewel???) groentensoep en boterhammen met kaas als beleg.
In de namiddag maakten we een wandeling naar het St-Pietersplein waar we Het Huis van Kina bezochten. We werden in twee groepen verdeeld. Groep 1 bezocht eerst Baobab, waar we kennis maakten met de cultuur van Afrika. Groep 2 trok naar het natuurmuseum waar we enkele opdrachten moesten oplossen.
Na deze twee bezoeken, trokken we met de bus naar het Illuseum. In dit museum vol illusies, werden onze ogen en hersenen telkens beet genomen. Ook trad er een goochelaar op die magische trucken met ons uithaalde.
Tegen 19u30 kregen we onze twee vegetarische maaltijd voorgeschoteld.
Om 20u kwamen een groep leerkrachten van de school ons vergezellen. De avond werd afgesloten met gezelschapsspelen.

Nieuwe foto's van vandaag vind je in het album hieronder:

De Ark Oekene

Geen opmerkingen: